ترموستاتها میتوانند بر اساس نوع فناوری مورد استفاده در ساخت آنها طبقهبندی شوند، که رایجترین آنها مکانیکی و الکترونیکی است. انتخاب شما بین این انواع بستگی به استفاده شما دارد.
ترموستاتهای مکانیکی
ترموستاتهای مکانیکی یا آنالوگ دارای ساختاری هستند که بهطور متناوب جریان را برای حفظ دما باز یا بسته میکند. در این دسته، ترموستاتهای بیمتالی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. سنسور آنها ورقی است که از دو فلز مختلف با ضریب انبساط حرارتی متفاوت ساخته شده است. برای مثال، در یک بخاری برقی، گرما باعث انبساط بیشتر یکی از فلزات میشود که به تغییر شکل تیغه و فعالسازی تماسهای الکتریکی منجر می گردد. وقتی دما به حد تنظیمشده رسید، جریان قطع میشود. وقتی تیغه سرد میشود و به شکل اولیه برمیگردد، جریان دوباره برقرار میشود و دستگاه گرما تولید میکند.
ترموستاتهای مکانیکی میتوانند آنالوگ (با ولوم چرخان برای تنظیم دما) یا دیجیتال (با نمایشگر عددی و دکمهها برای تنظیم دما) باشند. با وجود اینکه بسیار ساده هستند، در برخی موارد، به ویژه برای سیستمهای گرمایشی با تأمین برق ناپایدار یا رلهها، توصیه میشوند. عیب اصلی ترموستاتهای مکانیکی این است که دقت کمتری در کنترل دما دارند و درصد خطای آن ها در بازه ای حدود ۳ درجه سانتی گراد است.
ترموستاتهای الکترونیکی
ترموستاتهای الکترونیکی در حال حاضر بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. این ترموستاتها دارای مدارهای مجتمع هستند که امکان تنظیم دقیق و اندازهگیری مداوم دما را فراهم میکنند تا یکنواختی حرارتی را در محیطی مانند یک اتاق (با سیستم گرمایش رادیاتوری یا گرمایش از کف)، داخل فر و غیره، تضمین کنند.
این ترموستاتها به دلیل هوشمند و آسان بودن در استفاده، به طور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرند. کاربران میتوانند دمای مورد نظر را با دقت زیاد و بر اساس زمان روز یا روز هفته برنامهریزی کنند. به عنوان مثال، ترموستاتهای الکترونیکی میتوانند برای کاهش یا خاموش کردن گرمایش در شب برنامهریزی شوند که منجر به کاهش مصرف انرژی تا ۳۰٪ میشود.
مدلهای جدید متصل به فناوریهای روز میتوانند صرفهجوییهای انرژی بیشتری را ارائه دهند. با این حال، نصب ترموستاتهای الکترونیکی باید توسط برقکار انجام شود و دستگاه باید حداقل ۱.۳ متر از سطح زمین، دور از جریانهای هوایی، نور مستقیم خورشید و منابع گرما نصب شود.
آخرین تکنولوژی ها در صنعت ترموستات
با توسعه مداوم اتوماسیون خانگی و صنعتی، ترموستاتهای متصل و هوشمند یک روند اصلی در این بخش هستند. مانند بسیاری از دستگاههای دیگر، ترموستاتهای متصل امکانات جدیدی را ارائه میدهند:
-میتوانند بهطور از راه دور از طریق تلفن همراه کنترل شوند.
– میتوانند دستگاههای مختلف را کنترل کنند.
– ترموستاتهای مبتنی بر هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری ماشین میتوانند عادات کاربران را یاد بگیرند و بهطور خودکار تنظیمات را بدون نیاز به برنامهریزی دستی تنظیم کنند.
– در مقایسه با مدلهای دیگر، به کاهش بیشتر مصرف انرژی تجهیزات کمک میکنند و استفادهای دوستدار محیط زیستتر را ترویج میدهند.
– میتوانند شما را زمانی که نیاز به نگهداری مانند تعویض یا تمیز کردن فیلترها باشد، مطلع کنند.
نسل جدید ترموستاتها قابل برنامهریزی هستند. اگر قصد خرید یکی از آنها را دارید، اطمینان حاصل کنید که تجهیزات (سیستم HVAC، پمپ حرارتی و غیره) با این ترموستاتها سازگار است، به ویژه از نظر ولتاژ تأمین.
در این مقاله به صورت کلی انواع ترموستات های صنعتی و خانگی و از انواع الکترونیکی و مکانیکی را مورد برسی قرار دادیم. ترموستات ها، کاربرد های مهم و فراوانی در صنعت دارند و ضامن درست کارکردن دستگاه ها و قطعات صنعتی و خانگی ماست و انتخاب درست این قطعه یکی از هوشمندانه ترین انتخاب هایی است که می توانید داشته باشید.
نوین المنت آسیا به عنوان تولید کننده قطعات صنعتی حرارتی در کشور این امکان را دارد تا برای صنایع کوچک و بزرگ ترموکوپل ها و ترموستات های آنالوگ صنعتی را تولید و عرضه نماید.
در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره رایگان در زمینه خرید ترموکوپل یا ترموستات آنالوگ دارید می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.